10 dakika da kahvaltı! Yumurta ve bademli fırında avokado tarifi

Kaslarımız ve ayrıca bağ dokumuz büyük ölçüde proteinden oluşur, bu nedenle kaslar, kemikler, saçlar ve cilt için yeterli tüketim özellikle önemlidir. Ve kilo vermek isteyenler, özellikle sporla birlikte yağ yakımını uyardıkları için proteinlere de güvenmelidir. Tarifimiz size sadece değerli protein sağlamakla kalmaz, aynı zamanda avokadodan elde edilen doymamış yağ asitlerinin yanı sıra önemli vitamin ve mineralleri de sağlar.

Malzemeler:

2 porsiyon için
  • 2 avokado
  • 4 yumurta (S)
  • Değirmenden tuz, karabiber
  • 30 gr file badem
  • 1/2 demet kişniş yeşillikleri
  • yaklaşık 1 kg deniz tuzu (dengelemek için)

Hazırlanışı:

  1. Fırını 200 °C’ye ısıtın, bir tepsiye deniz tuzunu yayın. Avokadoları ikiye bölün ve ortasındaki çekirdeği çıkarın. Bir çay kaşığı ile girintileri biraz büyütün ve tuz ve karabiber serpin. Avokado yarımlarını tuz yatağına koyun.
  2. Yumurtaları dikkatlice kırın ve onları avokado yarısına kaydırın (sarının sağlam kalmasını istiyorsunuz). Tepsiyi fırına koyun ve avokadoları yumurta akı katılaşana kadar 5-7 dakika pişirin.
  3. Bu sırada dövülmüş bademleri bir tavada altın sarısı renk alana kadar kavurun. Kişnişi yıkayın, sallayın ve yapraklarını kabaca doğrayın. Avokadoları çıkarın ve yumurtaları hafifçe tuzlayıp biberleyin. Kişniş ve file badem serperek servis yapın. Çıtır baget veya balkabağı onunla iyi gider.
Exit mobile version