Her yemeğin yancısı Meyhane Pilavı

  Her yemeğin yanına uyum sağlayacak, bool sebzeli, vitamin deposu bir pilav istiyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. O zaman hemen tarifimize geçelim! 

MEYHANE PİLAVI 

Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet soğan
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1-2 domates
  • 1,5 çorba kaşığı salça
  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı pilavlık bulgur
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı;

  1. Soğanları sıçan dişi, biberleri ortadan ikiye kesin çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince ince, domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Bir tencerede soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve biberleri ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  3. Domates ve salça ilave edin. 1-2 dakika kadar daha kavurduktan sonra bulguru ve baharatlarını ekleyip kavurun ve 5 su bardağı suyu ilave edin.
  4. Kapağını kapatın ve altını kısın. Çok kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun, tekrar görüşene dek hoşça kalın.

Exit mobile version